We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
Regionale hulpverleners Noord Limburg
Hulp bij Dementie is constant op zoek naar interessante links en tips die bijdragen aan een betere informatieerstrekking.
Heeft u zelf een tip of interessante link, mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ergotherapiepraktijk Venray

Mensen met dementie zijn vaak beperkt in het uitvoeren van activiteiten. Zichzelf wassen en aankleden, koffie zetten, koken, het bijhouden van de post of tuinieren zijn voorbeelden van activiteiten die niet langer vanzelfsprekend zijn. Dit komt omdat het onthouden van informatie, het plannen en aanbrengen van een logische volgorde binnen een activiteit, het omgaan met apparaten of het nemen van initiatief moeizamer gaat of niet meer lukt. Meer informatie op: www.ergotherapiepraktijk-venray.nl
Ergotherapiepraktijk Venray
Buitenlust 19A | 5803 AZ Venray | (T) 06-12300040 | (E) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | (I) www.ergotherapiepraktijk-venray.nl


De Bronnen van het Leven, praktijk voor bezinning en ontspanning.
Als vrijgevestigd geestelijk verzorger kan ik begeleiding bieden voor dementerenden, maar ook voor hun partners of mantelzorgers. Tijdens een counseling gesprek bij u thuis, in de praktijk of tijdens een wandeling kunnen we praten over uw leven. Wat is een zinvol leven? 
Hoe gaat u om met deze ziekte, als partner, als mantelzorger of als het uzelf betreft?
Uw leven en levensverhaal staan centraal in een gesprek en van daaruit gaan we kijken hoe u in het leven staat en het leven vorm geeft om weer verbinding te maken met de bron van het bestaan en met uw levenskracht.
In een Welzijndag van 10 – 15 uur komen bezinning en ontspanning aan bod in de vorm van een wandeling, een massage, een lunch en een gesprek. Een complete dag voor bijvoorbeeld een partner of mantelzorger om eens stil te staan bij de zingevings- of levensvragen waar iemand mee kan worstelen.
Voor verdere informatie, zie website: www.debronnenvanhetleven.nl

Nell Notermans | Maasstraat 45, Arcen | Tel 077 4732909 of 06 38635860 | E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook voor advies over spiritualiteit in het dagelijks leven of over ethische advisering.

De wondere wereld van dementie en Stichting Thuis in Welzijn
'De wondere wereld van dementie' geeft een geheel nieuwe kijk op de werking van hersenen bij dementerende ouderen. Duidelijk wordt wat de invloed is van de omgeving op het ontstaan van gedrag.De vorm van omgevingszorg, ontwikkeld door dr. Anneke van de Plaats, vermindert probleemgedrag en biedt een houvast aan mantelzorgers.Dit in combinatie met de juiste woonvorm, zoals een Thuishuis, zorgt ervoor dat een dementerende beter gaat functioneren en tot meer in staat blijkt dan wij dachten!
Kijk op www.dementiefilm.nl
De Stichting Thuis in Welzijn beheert en verspreidt de visie dat in Welzijn, Zorg en Wonen de professionals ondersteunend moeten zijn voor mantelzorgers en vrijwilligers. Daarnaast past de Stichting door onderzoek en begeleiding die visie toe in de praktijk via concrete projecten.Mocht u op enigerlei wijze aanvullende informatie willen, dan kunt u ten alle tijden met mij contact opnemen.
Hartelijke groeten - Jan Ruyten (06-10967746) www.thuisinwelzijn.nl

Zingen in de huiskamer
Muziek is een van de meest waardevolle instrumenten voor een activiteit met ouderen. Onze huidige generatie ouderen heeft in de jeugd veel gezongen. De liedjes en melodieën van vroeger komen snel en spontaan weer boven. Tijdens mijn werk als activiteitenbegeleider heb ik hiervoor een bijzondere vorm ontwikkeld: ik zing de bekende liedjes van vroeger begeleid door een speeldoos. Voor boekingen: Lichtzanger, Hans Wever | Groengrachtstraat 32 | 6301 EM Valkenburg (Limburg) | Telefoon: 06-14482901 | E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Weblog: lichtzanger.wordpress.com
inloggenbl