We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
Dialogen rondom Dementie

We worden steeds ouder. Dat is natuurlijk positief, maar het brengt ook nieuwe uitdagingen mee. Het aantal Venlonaren met dementie bedraagt momenteel ruim 2.000 en dat aantal zal volgens schatting de komende 20 jaar verdubbelen.
Dementievriendelijke Venlo

Dementievriendelijk Venlo is een community aanpak die diverse partners en hun activiteiten verbindt en versterkt. Het gaat daarbij vooral om initiatieven vanuit de gemeenschap, maar ook om het collectief vergroten van de bewustwording.
De gemeente Venlo wil samen met partners van Venlo Dementie-vriendelijk een samenleving scheppen waar mensen met dementie zo lang en normaal mogelijk kunnen blijven participeren in de Venlose gemeenschappen. Zij streven naar een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert en er hulp geboden wordt aan mantelzorgers. Uitgangspunten hierbij zijn: luisteren en kijken wat de burgers zelf willen en nodig hebben, de Venlose bevolking bewustmaken van dementie en taboes doorbreken, aandacht voor mantelzorgers en het versterken van het bestaand ondersteuningsaanbod.

Op 1 april organiseert VieCuri het evenement: Dialogen rondom Dementie. Tijdens de presentatie die gegeven wordt door leden van de werkgroep Dementievriendelijk Venlo wordt de dialoog aangegaan over bovenstaande onderwerpen.

Waar
Auditorium VieCuri Venlo

Wanneer
maandag 1 april, auditorium VieCuri Venlo

Tijdstip
19.30 - 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.
VieCuri hoopt u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en kijken uit naar een inspirerende avond waarbij we samen het thema dementie de aandacht geven die het verdiend! Mocht u nog vragen hebben, kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groeten,

De Zorg voor Ouderen Beleidscommissie
VieCuri Medisch Centrum
inloggenbl