We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.

Wat beweegt jou?  
Bijeenkomst voor vrijwilligers samen met Hulp bij Dementie,
25 september 10:30 uur bij Steunpunt mantelzorg Zuid in Maastricht

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie.   
Een week lang (van 16 tot 25 september) wordt landelijk aandacht gevraagd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers: een week vol activiteiten, waaraan mensen met dementie en hun mantelzorgers, thuiswonend of in een zorginstelling, kunnen meedoen. 
Het thema van deze week is “Samen bewegen”. 
   

Als Steunpunt Mantelzorg Zuid willen we ook graag iets ‘in beweging’ zetten. Het steunpunt begeleidt een groep vrijwilligers die regelmatig worden ingezet bij mensen met dementie. We zouden heel graag nog meer vrijwilligers inzetbaar hebben om aan de vraag te voldoen. 
Het aantal mensen met dementie stijgt.  Dat zien we in de toenemende vraag van mantelzorgers die gebruik willen maken van één van onze vrijwilligers voor hun naaste met dementie. Door de inzet van de vrijwilliger wordt de mantelzorger even ontlast van de dagelijkse zorg voor zijn naaste.  Dat is hard nodig om de zorg vol te kunnen houden.  

“ Het is voor mij zo fijn dat er wekelijks een vrijwilliger bij mijn man is, ik kan dan even de ‘alert knop’ uitdoen en even mezelf zijn, even ontspannen"'. (Mevrouw H.; mantelzorger) 

Samen met Hulp bij Dementie organiseren we een Themabijeenkomst voor bestaande en toekomstige vrijwilligers. Kortom, voor iedereen die iets wil betekenen voor mensen met dementie of hier belangstelling voor heeft. Op woensdag 25 september van 10:30-12:00 uur zijn Ketenregisseur Judith Lansink en Casemanager van Nicole Quadackers van Hulp bij dementie bij ons op kantoor aan de Sphinxlunet 3 in Maastricht. Zij zijn beschikbaar als vraagbaak voor jullie over van alles wat met dementie en vrijwilligerswerk te maken heeft. Samen met hen gaan we in op wat de vrijwilliger kan doen met en voor de mensen met dementie en hun naasten. En kunnen vrijwilligers die al ingezet worden bij mensen met dementie vertellen over hun ervaringen.  

Samengevat, de bijeenkomst op 25 september a.s. is bedoeld voor iedereen die iets wil betekenen voor mensen met dementie en hun naasten; voor alle vrijwilligers die er al zijn bij het steunpunt, maar ook voor de mensen die nog geen vrijwilliger zijn, maar hier interesse in hebben.  

Dus, ‘kom in beweging’ en laat je verrassen door nieuwe inzichten en inspirerende verhalen! Of kom gewoon informatie halen over een onderwerp waar we allemaal mee te maken krijgen.  Graag aanmelden via 043-3215046 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

inloggenbl