We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
Nostalgische Limburgse speelfilm uit 1959 te zien in Limburgs Museum
Vier rakkers en een oude jeep
Zondag 13 januari 2019 om 15.00 uur

4 Rakkers en een oude jeep aff

Het Limburg Film Festival brengt een ode aan de Limburgse filmcultuur. Gloednieuwe films van Limburgse makers zijn daar (vaak voor het eerst) te zien en doen mee aan een competitie.
Maar er is ook aandacht voor oude films uit en over onze provincie. Daar staat het Limburgs Museum garant voor, door keuzes te maken uit de eigen filmcollectie. Met dit programma benadert het museum het bijzondere van de Limburgse filmcultuur vanuit de geschiedenis. Aan bod komen belangrijke onderwerpen in onze samenleving en economie van destijds, de ontwikkeling van genres en stijlen maar ook bijvoorbeeld zelden vertoonde films. Dit jaar is toegevoegd een speciale vertoning voor mensen met dementie en hun naasten.

Vier rakkers en een oude jeep
Hilarische speelfilm over een boer en zijn strijd tegen een hebzuchtige makelaar. Oom Joris, een arme schoenmaker, en zijn vrouw Marie ontvangen bericht van de notaris dat zij een boerderij in Limburg hebben geërfd. Er is echter een hypotheek op de bezitting, afgegeven door makelaar Bol. En Bol heeft plannen: hij weet dat op de landerijen die bij de boerderij horen, een nieuwe mijn zal komen, waardoor de grond enorm veel waard voort. Bol bewerkt Oom Joris de boerderij te verkopen, maar die weigert. Na zijn verhuizing naar de boerderij loopt de spanning hoog op. De kinderen Jessie en Jos en de Duitse herdershond Tarzan schieten te hulp.
Vier rakkers en en oude jeep werd uitgebracht onder de slagzin 'Een film vol kolder en kattekwaad'. Het was de tiende jeugdfilm van Henk van der Linden, de Limburgse pionier van de Nederlandse kinderfilm. Van der Linden maakte tussen 1952 en 1985 38 lange speelfilms, veelal gebaseerd op bekende kinderboeken en stripverhalen zoals 'De avonturen van Dik Trom', 'Sjors en Sjimmie' en 'Billy Turf'. Van der Lindens films staan bekend als ‘oer-Hollandse' kluchten, met volop slapstick, actie en achtervolgingen. De deugd wordt beloond, het kwaad gestraft: de boeven krijgen altijd op hun donder van de jonge, goed geluimde helden. Het zeer fraaie decor van het Zuid-Limburgse heuvelland maakt de film ook heel herkenbaar.
De film duurt 90 minuten.
4 Rakkers en een oude jeep2

Tickets voor de voorstelling kosten 9 euro (normaal tarief) en 7 euro (pashouders).
U kunt kaarten bestellen / een plaats reserveren op de volgende manieren:

1.Online in de voorverkoop een ticket kopen.
Via https://tickets.limburgsmuseum.nl/limburgsmuseum/nl/flow_configs/lm1s/overview

2.Op de dag zelf aan de kassa van het Limburgs Museum een ticket kopen. Het museum is geopend om 11.00 uur.

3.Telefonisch een plaats reserveren via 077 - 352 21 12.
Daarmee heeft u nog niet het ticket, dat dient u voor aanvang van de voorstelling af te halen en af te rekenen aan de kassa van het Limburgs Museum. Gelieve dit een half uur voor aanvang te doen.

LET OP:
In verband met een renovatie van de lift bij de mindervalideningang is deze ingang tijdelijk verplaatst.
Om de kassa en het Museumtheater te kunnen bereiken is er een tijdelijke ingang voor minder validen, namelijk de eerste deur in de rode bakstenen muur aan de entreekant van het museum. Wanneer je op de bel bij deze deur drukt, zal een medewerker van het Limburgs Museum je verder helpen.
Naar verwachting zal het onderhoud tot en met 19-01-2019 duren.
Onze excuses voor het ongemak!
inloggenbl