We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
hoe draag je zorg voor personen met dementie

Datum          : Woensdag 31 oktober 2018

Locatie         : Zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2,  6417 ZA Heerlen

Tijdstip         : 19.00 uur tot 21.00 uur (zaal gaat om 18.30 uur open)

Naar schatting lijden 10.000 mensen, al voor hun 65e levensjaar, aan een vorm van dementie. Dit aantal zal in de toekomst naar verwachting stijgen. Ook worden, door de verbeterde diagnostiek, tekenen van dementie eerder gesignaleerd.
Opvallend is dat het veelal fysiek fitte mensen betreft die nog actief in het sociale leven staan, volop in het arbeidsproces zitten en soms (relatief) jonge kinderen hebben. Ook ontwikkelt het ziekteproces bij jonge mensen vaak sneller. Dit vraagt om andere zorg en begeleiding. Mantelzorgen is niet altijd even makkelijk en vraagt veel energie. Niet alles is direct duidelijk als je hieraan begint.

Daarom wordt voor de 6e keer dit jaar een bijeenkomst georganiseerd op woensdag 31 oktober a.s.  Deze keer zal er aandacht worden besteed aan de mantelzorgers.

Als gast zal Hella Senden aanwezig zijn. Zij is werkzaam als consulent informele zorg, Ruggesteun en Mantelzorgondersteuning Parkstad. Hella zal naast het geven van informatie, middels het zogenaamde mantelzorgspel, samen met ons proberen te komen tot een interactieve avond.

U bent van harte welkom! U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een e-mail te sturen of te bellen naar Astrid Jennissen. Hieronder vindt u haar e-mailadres en telefoonnummer. Ook als u meer informatie wilt kunt u gerust contact met haar opnemen.

Astrid Jennissen
Telefoon: 06 - 3805 9800
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen u te mogen begroeten op 31 oktober a.s.

Met vriendelijke groet,

Bianka Haagmans, Loes Oostwegel, Jopie Snijders, Mirjam van As en Astrid Jennissen

Casemanagers dementie Parkstad
inloggenbl