We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.

Naar schatting lijden 10.000 mensen, al voor hun 65e levensjaar, aan een vorm van dementie. Dit aantal zal in de toekomst naar verwachting stijgen. Ook worden, door de verbeterde diagnostiek, tekenen van dementie eerder gesignaleerd.
Opvallend is dat het veelal fysiek fitte mensen betreft die nog actief in het sociale leven staan, volop in het arbeidsproces zitten en soms (relatief) jonge kinderen hebben. Ook ontwikkelt het ziekteproces bij jonge mensen vaak sneller. Dit vraagt om andere zorg en begeleiding. Mantelzorgen is niet altijd even makkelijk en vraagt veel energie. Niet alles is direct duidelijk als je hieraan begint.

Daarom organiseert een aantal casemanagers van Hulp bij Dementie Parkstad elke 2 maanden een avond voor jonge mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zij kunnen elkaar hier ontmoeten, ervaringen delen en vragen stellen. Ook worden af en toe sprekers uitgenodigd, op basis van de behoefte van de bezoekers.

De avond vindt plaats in zorgcentrum Tobias in Heerlen en begint om 19.00 uur. We ontvangen u met een drankje en nemen ruim de tijd om ervaringen te delen en evt. kennis te maken.
Als de groep deelnemers te groot is, splitsen we deze op, zodat iedereen zoveel mogelijk uit de avond haalt. Er zijn  altijd voldoende casemanagers aanwezig om de groepen te begeleiden en vragen te beantwoorden. Soms maken we een aparte groep voor mantelzorgers en voor de mensen met dementie. Zo kunnen we waar nodig inspelen op de mogelijk verschillende behoeften.
Om 21.00 uur eindigt de avond en plannen we een datum voor de volgende bijeenkomst. Als u uw (e-mail)adres achter laat, ontvangt u altijd een uitnodiging voor de volgende bijeenkomst en een nieuwsbrief met actuele informatie.

De eerstvolgende avond vindt plaats op woensdag 27 juni 2018. U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie, neemt u gerust contact op met Astrid Jennissen.
Telefoon: 06 - 3805 9800
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

inloggenbl