We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
samendementievriendelijk
Van 28 augustus t/m 17 september voert Samen dementievriendelijk groots actie met de campagne ‘Laat ze niet staan!”.

Het doel is om in deze drie weken zoveel mogelijk steunbetuigingen in de vorm van e-mailadressen te verzamelen als blijk van massale steun om Nederland dementievriendelijk(er) te maken. En dat is belangrijk. Want 1 op de 5 Nederlanders krijgt een vorm van dementie en daarmee wordt dementie volksziekte nummer 1. Iedereen krijgt er dus mee te maken; in de persoonlijke omgeving, op straat, in de gemeente of in het werk. De gehele campagne bestaat uit tv-commercials, een online campagne en een bedrijvenactie. Wij roepen jouw organisatie op om mee te doen aan de bedrijvenactie.

Hoe dragen de steunbetuigingen bij aan een dementievriendelijker Nederland?
Alle verzamelde steunbetuigingen in de vorm van emailadressen worden via Alzheimer Nederland aangeboden aan gemeentelijke politieke partijen om een 'dementievriendelijke samenleving' op te nemen in hun gemeentelijke verkiezingsprogramma voor maart 2018. Hiermee draagt de steun van de medewerkers en klanten van jouw organisatie direct bij aan de realisatie van meer dementievriendelijke gemeenten.

Voor alle informatie www.samendementievriendelijk.nl

Samen dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS. Bij deze actie is ook WeHelpen, een platform waar vraag en aanbod op het gebied van informele hulp en mantelzorgondersteuning elkaar kunnen vinden, betrokken.
inloggenbl