We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
“Zorg hebben voor iemand! Dat klinkt warm en betrokken, dat voelt goed. En het zijn vaak ook ‘praktische’ dingen waar wij als mantelzorgers moeite mee hebben. En ook het gevoel er alleen voor te staan. Weet u, dementie is er 24 uur per dag, het gaat nooit weg. Dat er ook aandacht is voor die kant, vind ik zelf heel erg belangrijk. (Familie Donselaer)”

movie avatar img
Het doet zo zeer
Regie: Heleen van Royen Duur: 87 min. Informatie en trailer: http://www.heleenvanroyen.nl/hetdoetzozeer
In Het doet zo zeer schetst schrijfster Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed. Deze ontroerende documentaire ging in première tijdens het Rotterdams Filmfestival 2017.

Speciaal programma
Op maandag 1 mei, 19.45 uur is er een speciaal programma, waarin bijzondere aandacht voor mantelzorg. Het programma vindt plaats in samenwerking met Hulp bij Dementie Regio Noord-Limburg.

Als je als familie geconfronteerd wordt met dementie gaat voor je gevoel de wereld onder. Je zit vol vragen. Wat nu? Hoe verder? Wat zijn de verwachtingen? Kan ik met iemand praten die iets dergelijks heeft mee gemaakt? Waar kan ik terecht voor hulp? Hulp bij Dementie biedt u een portaal naar zorgaanbieders, professionals, mantelzorgers en ervaringsdeskundigen. Zij zullen u kunnen helpen bij al uw vragen en zorgen. Maar ook voor een persoonlijk gesprek of een luisterend oor. Deelnemen aan groepsgesprekken en bijeenkomsten voor familieleden van mensen met dementie, of gewoon een kopje koffie met mensen in eenzelfde situatie helpt u vaak al verder.
(informatiemateriaal Hulp bij Dementie regio Noord-Limburg ligt in de foyer; zie ook: http://www.hulpbijdementie.nl/noord-limburg ).

Programma:
19.15 uur: Inloop
19.45 uur: Inleiding door Lisette Dickhoff-Evers, ketenregisseur Hulp bij Dementie Regio
Noord-Limburg
20.00uur: Documentaire Het doet zo zeer
21.30 uur: Nagesprek met Lisette, vragen uit het publiek
22.00 uur: Afsluiting/ napraten in de foyer
Overige vertoningsdata/tijdstippen:
27 april tot en met 10 mei 2017: zie voor actuele programma informatie http://www.nieuwescene.nl/doet-zo-zeer/

Locatie:
De Nieuwe Scene.
Reserveren en tickets: Telefonisch reserveren op telefoonnummer 077 351 81 83 (na 19.00 uur). Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Filmtheater De Nieuwe Scene
Nieuwstraat 13
5911 JS Venlo
077 351 81 83
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.nieuwescene.nl
inloggenbl