We bieden hulp aan familieleden en partners, evenals aan professionals in de zorg.
In Parkstad werken wij samen met Ruggesteun.
Ruggesteun biedt ondersteuning aan mantelzorgers (partner, zoon/dochter, vriend, buur) die in de thuissituatie zorgen voor mensen met dementie.

In die situaties wordt deze zorg vaak als vanzelfsprekend ervaren. Wat begon als het aanbieden van een beetje hulp, kan al gauw 24-uurs hulp worden. Hierdoor heeft de mantelzorger nauwelijks nog tijd voor zichzelf. Uitgaan, winkelen of zomaar een middag op stap gaan, is dan opeens niet meer mogelijk, want wie neemt de zorgtaak over als men er even niet is? De vrijwilliger van Ruggesteun wil deze zorgtaak graag even uit handen nemen, zodat de mantelzorger wat tijd heeft voor zichzelf.

Contact/ meer info via:
Telefoon: 045-2114000
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: www.ruggesteun.nl
Ruggesteun is iedere werkdag bereikbaar van 08.30 - 16.30 uur.

Dementievrijwilliger worden?
Vrijwilligerswerk bij iemand met dementie levert u veel voldoening op. Mensen kunnen hun verhaal kwijt. Ze kijken uit naar uw komst.
De taken van de dementievrijwilliger kunnen o.a. zijn: samen foto's bekijken, wandelen of een boodschap doen. Het voornaamste is echter luisteren en er zijn.
Als vrijwilliger wordt u enkele uren per week ingezet bij iemand met dementie die thuis woont. U wordt begeleid door een coördinator en werkt samen met de Casemanager van Hulp bij Dementie Parkstad. Daarnaast worden er cursussen en themalezingen aangeboden waar u als vrijwilliger gratis aan kunt deelnemen.
Verder bent u WA verzekerd en krijgt u een onkostenvergoeding.
Ruggesteun is dringend op zoek naar gemotiveerde mensen die graag iets voor een ander willen betekenen. Bent u een paar uurtjes per week beschikbaar en wilt u iemand 'ruggesteun' bieden, meldt u dan aan bij Ruggesteun. Uw hulp is meer dan welkom!!

inloggenbl